QR-code scannen met je telefoon

mei 18, 2018 - by Tim Haver - in Android, iPhone, Tip

Geen reacties

Deze week is Telefoon en Computerhulp één jaar oud geworden!
Reden genoeg om verder te gaan met de wekelijkse tips. Elke donderdag komt er een nieuwe tip online om jou leven met elektronica wat makkelijker te maken.
Om verder te gaan op de eerste blog, laat ik jullie deze week zien hoe je precies een QR-code precies met je telefoon.

Wat is een QR-code?

De QR-code bestaat al sinds 1994 en is bedacht Japan. Hiermee kon een Japanse autofabriek snel en makkelijk onderdelen scannen en zo het overzicht bewaren en voorraad beheren. QR staat voor Quick-Response.
Pas sinds enkele jaren worden ze actief gebruikt in Europa. Vooral omdat smartphones populairder werden en er apps werden uitgebracht die deze codes kunnen scannen. 
In zo’n Quick Response code kun je allerlei informatie opslaan. Bijvoorbeeld mailadressen, telefoonnummers, websites, WiFi toegangscodes, tekst en nog veel meer.
Wil je er zelf een maken? Dat kan bijvoorbeeld via deze code generator.

Hoe gebruik je een QR-code?

Voor een Android telefoon kun je in de PlayStore zoeken naar een geschikte scanner app. Deze scannen meestal zowel QR-codes als streepjescodes.

Voor je iPhone heb je die apps ook in de AppStore staan, maar dat is niet nodig. Sinds iOS 11 ondersteunt je iPhone dit namelijk uit zichzelf al!

Je kunt dit namelijk via de camera app op de iPhone doen:

  1. Open de camera app op je iPhone.
  2. Richt de camera op de QR-code die je wil scannen.
  3. Klik op de melding die bovenaan verschijnt om de onderliggende link te openen.

Nu wordt de inhoud van je code getoond. Zo makkelijk gaat dat! Zie hieronder een filmpje uit de eerste blog voor een voorbeeld.
Wil je een QR-code maken zodat mensen met je WiFi-netwerk kunnen verbinden zonder dat je ze het wachtwoord geeft? Bekijk dan mijn eerste blog.

 

Share this article

Tim Haver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

×

Maak een afspraak en we nemen contact met je op.

Vanaf februari ben ik full-time aan het afstuderen. Dat duurt minimaal tot eind juni 2020. In die periode neem ik geen nieuwe klanten aan.
+